Μια πολυτελής βίλα χτισμένη στην κορυφή του λόφου στην είσοδο του Αργασίου Ζακύνθου!

Προσφέροντας σας τον συνδυασμό της άγριας ομορφιάς ενός βουνού ενώ βρίσκεστε 30μ από τη θάλασσα. Σε απόσταση 2,5χλμ. Από την πόλη της Ζακύνθου, 5χλμ. Από το αεροδρόμιο Ζακύνθου (ZTH), 11χλμ. από τον Βασιλικό είναι το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε όλες τις ομορφιές του νησιού. Το Αργάσι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Ζακύνθου, μόλις 4 χλμ από το κέντρο της. Αποτελεί σχεδόν συνέχεια της πόλης προς τα νοτιοανατολικά με τα φυσικά όρια του να εκτείνονται από τους πρόποδες του όρους «Σκοπός» μέχρι την θάλασσα. Καταπράσινη γη που κατηφορίζει μαλακά και συναντάει την αμμουδιά και το κύμα.

Κοντινότερα σημεία ενδιαφέροντος
  • Παραλία Αργασίου 30 m
  • Πόλη Ζακύνθου 1.2 km
  • Λιμάνι Ζακύνθου 1.7 km
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Ζακύνθου "Διονύσιος Σολωμός"
  • Μπόχαλη 3.3 km
  • Πλατεία Διονυσίου Σολωμού 2.4 km
  • Παραλία Τσιλιβί 6.3km
  • Παραλία Λαγανά 6.7 km
  • Παραλία Γέρακα 5.2 km

Αξίζει να δείτε

Κάποια χαρακτηριστικά μνημεία-αξιοθέατα του Αργασίου, αποτελούν αγέρωχα μνημεία, διάσπαρτα στην περιοχή.

Ενετική Γέφυρα

Κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τον αιγιαλό, στην παραλία του Αργασίου, βρίσκεται και το παλιό τρίτοξο γεφύρι που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Το γεφύρι ήταν μέρος του παραλιακού δρόμου (κατασκευάστηκε στην περίοδο της Βρετανικής κυριαρχίας και πλέον έχει χαθεί μέσα στη θάλασσα) που ξεκινούσε από τον Άγιο Σπυρίδωνα στις Γούρνες και πιθανόν κατέληγε στην Βενετσιάνικη βαρδιόλα λίγο πριν από τον Νταβία,

Εκκλησία της Παναγίας της Σκοπιώτισσας

Το μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία είναι από τα παλαιότερα του νησιού. Ιδρύθηκε πριν από τα μέσα του 15ου αιώνα και το 1534 παραχωρήθηκε στην οικογένεια των ευγενών Λογοθετών όπου ανήκει μέχρι και σήμερα. Στις μέρες μας σώζονται μόνο τα ερείπια του μοναστηριού και ο ναός της Παναγίας που βρίσκεται στο κέντρο περίπου της Μονής. Ο ναός της Παναγίας της Σκοπιώτισσας είναι λευκός, έχει κτιστεί σε σχήμα ελεύθερου σταυρού με τρούλο και μαζί με τον ναό του Αγίου Αντρέα στο Καλαμάκι είναι οι μοναδικές εκκλησίες βυζαντινής αρχιτεκτονικής του νησιού. Θεμελιώθηκε πάνω σε αρχαίο ναό της θεάς Αρτέμιδος και κομμάτια του ναού χρησιμοποιήθηκαν για το χτίσιμο της εκκλησίας, όπως η είσοδος και το δάπεδο του ναού. Στο εσωτερικό σώζονται τοιχογραφίες και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σκοπιώτισσας που κάποτε κατά περιόδους σεισμών οι κάτοικοι την κατέβαζαν στην χώρα όπου γινόταν μεγαλόπρεπη λιτανεία.

Πύργος Δομενεγίνη

Μνήμες από το ιστορικό παρελθόν του Αργασίου, αποτελούν αγέρωχα μνημεία, διάσπαρτα στην περιοχή. Το πιο παλαιότερο ίσως, ο Πύργος Δομενεγίνη χρονολογείται από τον 17ο αιώνα . Αποτελούσε εξοχική κατοικία της αρχοντικής οικογένειας Δομενεγίνη και είναι συνδεδεμένος με τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων (1821), καθώς εκεί γίνονταν μυστικές συναντήσεις των αρχηγών για την οργάνωση της Επανάστασης απέναντι στην Πελοπόννησο. Μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον πύργο η « Κρήνη του Σολωμού» ή αλλιώς « Ενετική Κρήνη», βρύση που έτρεχε πηγαίο, φυσικό νερό από το βουνό μέχρι και πρόσφατα, είναι το μέρος που σύμφωνα με την παράδοση ο Διονύσιος Σολωμός συνεπαρμένος την ομορφιά και την ηρεμία του τοπίου έγραψε :

« Δεν ακούεται ούτ΄ ένα κύμα
εις την έρμη ακρογιαλιά
λες και η θάλασσα κοιμάται
μες της γης την αγκαλιά»

Dedigned & Developed by Digital View